Magosa’da Gezilecek Yerler Listesi

Vizesiz turlar arasında tüm güzellikleri aynı tatilde yaşamanız için gerçekleşecek Kıbrıs turlarında birbirinden güzel mekanlar görüp büyülü atmosferlerine hayran kalacaksınız.

Yemyeşil doğayla masmavi deniz aynı göğün altında buluşurken sıcakkanlı yerel halkın turistlerini kucaklaması da bambaşka bir güzellik olarak karşınıza çıkacak. Tabi Kıbrıs tek bir bölgeden oluşmadığı için gezi rotanızda konaklama için bir şehir seçmeniz gerekecek. Kuzey Kıbrıs’ın en işlek şehirlerinden biri olan Gazi Mağusa’da konaklamak isterseniz Magosa otelleri konforlu odaları, su parkları ve enfes yemekleriyle hizmetinizde olup en güzel eğlencelerden mahrum kalmamanız için her gece yapılacak etkinliklerle tatilinize renk katacak. 

Otel, ulaşım ve eğlence derken tatiliniz süresince Gazi Mağusa bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini de ziyaret etmek isterseniz yazımız rota konusunda ilham kaynağı olacaktır. Tabi şunu da not olarak söylemekte fayda var önceleri Magosa isminde olan bu şehir Barış Harekatı’ndan sonra Gazi Mağusa ismini almıştır. Fakat halkın deyişiyle ismi hala Magosa olarak anılmaktadır. Bizde yazımızda yöresel halk söyleminden kopmayarak kültür ve sanat şehrine Magosa diyerek devam edeceğiz. 

1-St.Nicholas Katedrali
Kralların taç giyme törenlerine en sahipliği yapan Kuzey Kıbrıs’ın en gotik yapısı sonraları Osmanlıların eline geçince cami haline getirilmiş ve ibadete açılmıştır. Bugün hala ibadet alanı olarak kullanılan katedralin ismi Lala Mustafa Paşa Camii olarak anılmaya devam etmiş. Yüksek kubbeli dev görüntüsüyle oldukça ilgi çekici ve gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

2-Salamis Antik Kenti
Kurucusunun Bronz Çağında yaşamış olan Tefkros olduğuna inanılan antik kentin kazıları 19754 yıllarında da devam etmiş ve o zamanda farklı bulgularla karşılaşılmıştır. Kalıntıların tamamı Roma dönemine ait olmakla birlikte arkeolojiye meraklıları oldukça ilgi çekici manzaralarıyla beklemektedir.

3-Namık Kemal Zindan Müzesi
‘’Vatan Yahut Silistre’’ oyununu yazdığı için Gazi Mağusa bölgesinde bu zindanda tutulan Namık Kemal’in 38 ay boyunca kaldığı bölge ve eserleri hakkında bilgi veren müze burada yer almaktadır.

4-Othello Kalesi
12. Yüzyılda limanı tamamen savunmak için kurulan kale, koruduğu kara kapısı ve deniz kapısıyla şehrin ana girişlerinden biridir. Bu kadar önemli bir görevi üstlendiği içinde her yıl turistlerin ilgi odağı olmaktadır.

5-Venedik Kalesi
Namık Kemal’in zindan ve müze olarak sergilenen yapısından az önce bahsetmiştik. Bu yapının hemen yakınında bulunan Saray, Kraliyet Sarayı olarak kurulmuştur ve yapımındaki imza yine Lüzinyanlılara aittir.

6-St.Barnabas Manastırı
Yahudi ailenin çocuğu olan Barnabas, Kıbrıs’ta Hristiyanlığı yaymak için çalışmış ve bu durumdan dolayı öldürülerek bir bataklığa atılmış hatta saklanmıştır. Bunu bilen Barnabas’ın vefakar öğrencileri cesedi bulup yer altı mağarasına gömmüştür. Sonra bu bölge 477 yılında özerklik kazanmış ve manastır haline getirilmiştir. Günümüze kadar gelen yapı misafirlerin ilgi odağıdır ve görmeniz gereken mimari bir yapıya sahiptir.

7-Maraş Bölgesi
1974 yıllarında önemli bir tatil beldesi olan Maraş, Kıbrıs Harekatı zamanında TSK tarafından ele geçirilmiş durumda ve eski ününü kaybetmiş. Fakat şimdiki halini görmek ve tarihini yerlisinden dinlemek isterseniz ziyaret notlarınız arasına eklemelisiniz.

8-Canbulat Müzesi
1570 yılında Mağusayı kuşatan Osmanlı ordusunda yer alan Kilis Sancak Beyi Canbulat Bey, fetih sırasında şehit düştüğünde asıl adı Arsenal Tabyası olan konumda öldüğü düşünülmüş ve bugün Canbulat Müzesi olarak arkeolojik eserleri sergilenmektedir. Müze altında da Canbulat Bey’in türbesi bulunmaktadır. 1968 yılında yeniden inşa ve düzenleme çalışmalarıyla bugün etnografik kalıntıları da müze içerisinde sergilenmektedir. Tarih açısından dolu olun müzeyi tur kapsamında gezmenizi tavsiye ediyor her yolculuğunuzu mutlulukla geçirmenizi diliyoruz. 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: