Venedik Gezilecek Yerler Listesi

Gezilmesi yerler açısından Venedik farklı ve sürprizlerle dolu bir şehir olurken yemekleri ve turistik noktalarıyla ünlenmiş İtalya içerisinde en mükemmel noktayı ziyaret etmek içinde yola çıkmış olacaksınız.

İtalya turları romantizmi doruklarda yaşamayı ve dönemin önemli mimari eserlerini görmeyi hedefleyen gezginlerin tercihi olurken İtalya turu içerisinde yer alan Venedik turları ile bambaşka diyarlarda mükemmel bir manzara ve ilginç hikayelerle kültürünüze daha da zenginlik kazandırabilirsiniz. 

Genelde dostlarınızdan veya yakın akrabalarınızdan Venedik hakkında duyduğunuz önemli yerleri, eserleri ve bölgeleri gezme fırsatı yakalayacak olup tarihi bakımdan içinde barındırdığı eserleri de büyülenmiş bir şekilde izleyeceksiniz. Farklı karnavallara ev sahipliği yapan bu romantik şehir, görüp görebileceğiniz en mükemmel atmosfere sahip olmakla beraber kanal ulaşımıyla hayatınızdaki en güzel deneyimleri yaşamanızı sağlayacaktır.

San Marco Meydanı(Piazza San Marco)
Dini ve siyasi konuların merkez noktasında bulunan bu meydan Venedik yaşantısının en hızlı aktığı bölge olmaktadır. Sosyal hayat cıvıl cıvıl bir şekilde meydanın sokaklarında canlılığını sürdürürken yıl içerisinde gerçekleşen kültürel faaliyetlerle de yerel ve gezgin halkı bir araya toplamaktadır. San Marco Bazilikası ve Correr Arkeoloji Müzesi meydanda başlıca görülmesi gereken yerler olurken dinlenmeniz için oldukça ünlü olan Caffe Florian gibi restoranlar da mutlaka ilginizi çekecektir. Fakat meydanla ilgili önemli bir ayrıntı var ki oda su seviyesinin dönemsel olarak yükselmesi sebebiyle Mart ve Ekim aylarında bazen ziyarete kapatılmasıdır. Bu konuyu dikkate alarak seyahat planınızı oluşturursanız eminiz ki gezdiğiniz meydan ve yapılardan oldukça keyif alacaksınız.

Dükler Sarayı(Palazzo Ducale)
Venedik Cumhuriyeti sırasında yönetim merkezi olarak faaliyet gösteren Dükler Sarayı, Dünyanın merkezindeki yapı olarak bilinmekte olup görkemini bu şekilde ifade etmektedir. Bir dönem genişletme faaliyetleri ile daha da devasa bir hal alan yapının mimarisinde Gotik işlemeleri görmeniz mümkün olacaktır.

Büyük Kanal(Canal Grande)
Büyük Kanal Venedik’in tarihi bölge olarak adlandırdığı yeri S harfi gibi çizerek ilerleyen bir doğal güzellik olarak karşınıza çıkacaktır. Tabi su trafiği ve farklı manzaralara sahne olurken çevresinde de Santa Lucia Tren Garı gibi mükemmel tarihi yapılarda bulunmaktadır.

Rialto Köprüsü
Venedik her bölgesi tabloyu andıran mükemmel bir manzaraya sahip olmakta ve bunlardan birisi de Rialto Köprüsü şeklinde karşınıza çıkmaktadır. Az önce bahsettiğimiz Büyük Kanal’ın üzerinde yer alan köprü, fotoğraf tutkunlarına mükemmel bir manzara sunmaktadır. Büyük Kanal’ın tam olarak fotoğrafını çekip anı ölümsüzleştirmek isteyenler mutlaka bölgeyi ziyaret etmelidir.

Aziz Mark’ın Çan Kulesi(Campanile di San Marco)
99 metre yüksekliğinde görkemli bir görünüme sahip olan Çan Kulesi, çeşitli yangın ve diğer sebepler yüzünden sürekli yeniden inşa edilmek zorunda kalmıştır. 1902 yılına gelindiğinde tamamen çöken kule sonrasında orijinal yapısına uygun şekilde yeniden yapılmıştır. Kule üzerinde bulunan 5 çan ise farklı anlamlar ifade edip turistlerin oldukça yoğun olarak ziyaret ettiği bölgeler arasında bulunmaktadır.

Ahlar Köprüsü( Ponte dei sospiri)
Beyaz kalker taşından yapılmış olan köprü, oldukça hoş bir görüntüye sahip olarak sizi karşılayacaktır. İsminin farklı ve alışılmışın dışında olmasının sebebiyse rivayete göre bir mahkûmun köprü üzerinde durup iç geçirdiği için bu ismi aldığı söylenmektedir. Tabi bölgeye vardığınızda rehberlerden efsanenin aslını ve diğer rivayetleri de dinlemeniz mümkün olacaktır.

Murano Adası
Murano Adası, turistik açıdan oldukça popüler bir noktadır. Bunun sebebiyse dar sokakların mükemmel manzarası ve rengarenk evlerdir. Ayrıca cam işçiliği bu bölgede oldukça yoğun şekilde gerçekleştiği için cam müzesini de mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: