Kavala Gezilecek Yerler Listesi

Yunanistan’ın Doğu Trakya’sında kalan Kavala, cennetten bir parçayı andıran sahili ile gezginlerini karşılamaktadır. Tarih içerisinde birden fazla medeniyete ev sahipliği yaptığı içinde kültür çeşitliliği açısından zengin bir coğrafyaya sahip olmaktadır.

Yunanistan turu her dönem birçok gezginin deniz ve doğa açısından tercih ettiği bir bölgedir. Kavala turları ise Yunanistan içinde yapacağınız en mükemmel gezilerden biri olacaktır. 

Kavala gezisine çıktığınızda kenti tam anlamıyla tanımak ve keşfetmek isterseniz gezinizi mutlaka yürüyerek gerçekleştirmelisiniz. Gezi çantası ile çıkacağınız gezi yürüyüşünde kenarlarda kalmış ve görülmeyi bekleyen o kadar muazzam yapılar keşfedeceksiniz ki bölgeyi asla bırakmak istemeyeceksiniz. Yürümeyi tavsiye etmemizin bir sebebi minik güzellikler olduğu gibi diğeri de bölgenin konumundan dolayı arabayla gezmenin vakit kaybı olmasıdır. Eğer illa ulaşım aracı kullanmak isterseniz turistik treni tercih edebilirsiniz. Bu tür detaylardan sonra sizler için hazırladığımız Kavala gezi başlıklarına geçip gezi rehberinizi daha da renklendirmenizi umut ediyoruz..

Kavala Arkeoloji Müzesi
1934 yılında kurulup faaliyete geçen müze geçmiş yıllardan kalma birçok eseri sizlere sergilemektedir. Özellikle Neolitik döneme kadar uzanan yapılar müze içerisinde oldukça dikkat çekmektedir. 

İmaret
Osmanlı döneminde kalma yapılar arasında en önemlilerinden biri olan İmaret, Osmanlı zamanı içerisinde hayır işleri yâda dini faaliyetler için kullanılmıştır. Ancak bu görkemli yapı günümüzde otel olarak işletilmekte olup maalesef ziyarete kapatılmıştır. Bunun içinde yapının ancak dışarıdan görüntüsünü ölümsüzleştirip karşısında yer alan tür evlerini ziyaret etme imkânı yakalayabilirsiniz.

Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi
Makedon mimarisi dendiği zaman en başarılı örneklerden biri olarak akıllara gelen yapı geniş bir bahçeye sahiptir. Bugün müze olarak turistlere kapısını ardına kadar açan yapının bahçesinde yer alan Bronz Atlı Heykelse oldukça ilgiyle ziyaret edilmektedir.

Tütün Müzesi
Girişlerin ücretsiz olduğu Tütün Müzesi’nde, kent içerisinde endüstri ve geçim kapısı olarak faaliyet gösteren tütün ürüne dönüştürülmüştür. Trakya ve Doğu Makedonya’nın sosyal yapısını net bir şekilde yansıtan yapı içerisinde geniş bir koleksiyonda bulunmaktadır. Tütün dışında müze içerisinde döneme ait çizimli haritaları ve sürekli yayınları da görebileceksiniz.

Kavala Kalesi
Eski Şehir bölgesine ait bir tepe üzerinde bulunan kale ziyaretçilerine sunduğu unutulmaz manzara sayesinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yerini almaktadır. Köklü bir tarih ve Osmanlı’nın iyileştirme çalışmaları ile ayakta kalmış olan kalenin içerisinde müzik, tiyatro ve dans etkinlikleri de düzenlenmektedir.

Su Kalesi
Akrapolis’i savunmak ve su aktarımı yapılması için inşa edilen kale günümüzdeki halini Kanuni zamanında almıştır. İçinde 60 kemer 4 farklı ölçü ile yer alırken fotoğraf çekmek isteyen turistler içinde oldukça mükemmel bir yapı olma özelliği taşımaktadır.

Aziz Nikola Kilisesi
Eski Şehir bölgesine eğer deniz kıyısından gelmek isterseniz karşınıza ilk olarak Aziz Nikola Kilisesi çıkacaktır. Başta cami olarak inşa edilmesi istenen sonrasında ise Ortodoks Kilisesine dönüştürülmüş olan yapı en son olarak boyu kısalmış ve çan kulesi haline getirilmiş bir şekilde karşınıza çıkacaktır. Ayrıca Osmanlı mimarisinin derin izlerini de üzerinde taşıyan bir yapı olma özelliğine sahiptir.

Eski Şehir(Panagia)
Kavala bölgesinin doğusunda kalan Eski Şehir gezi rehberinizdeki yapıların hemen hepsini içerisinde bulundurmaktadır. Bu sebepten dolayı da konaklama alanınızı Eski Şehir bölgesi içinden seçerek Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda yürüyüp tarihin kokusunu içinize çekebilirsiniz. Tabi geziniz sırasında sayamadığımız kadar çok tarihi yapıyı inceleme fırsatı yakalarken bölgede bulunan mükemmel restoranlar sayesinde yerel lezzetleri de tatma fırsatı yakalamış olacaksınız.


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: