Karadağ Gezilecek Yerler Listesi

Hem yaz hem de kış aylarında ziyaret edebileceğiniz ülke her mevsim dinamik yapısı ve canlılığını koruyarak karşınıza çıkacaktır.

Balkan turları içerisinden hangi bölgede gezmek istediğinizi seçerken Karadağ turları size mükemmel bir coğrafyanın kapısını aralama fırsatı sunacaktır. Bir tarafta yeşilin en güzel renkleri adeta tablo misali karşınıza çıkacakken diğer tarafta da birçok tarihi müze, heykel, yapı ve dini bölgeyle tanışma fırsatı bulacaksınız. Eşiniz veya arkadaşlarınızla farklı bir coğrafyada aynı mutluluğu yaşamak isterken herkesin zevkleri farklı olabileceği için Karadağ turları gezi grubunuz içinde herkese hitap edecek bölgeler sunacaktır. 

Geziniz sırasında inceden duyduğunuz ve oldukça merak ettiğiniz bölgelere rahatça ulaşma fırsatı yakalayacak olup eğer tarihini denk getirirseniz asla unutamayacağınız bir müzik festivaline de şahit olabileceksiniz. Saydığımız güzellikler için tura çıkmadan önceyse mutlaka gezi rehberi ve ülkenin ulaşımını anlatan bir harita ise mutlaka yanınızda olmalıdır. Sizler haritaları çantanıza koyarken bizde sizin için gezi rehberi hakkında önceden bir araştırma yapıp notlarınız arasına kaydetmek birçok şehir ve bölge için derin araştırmalarımızı sizlere yansıttı. İyi okumalar dileriz!

  • Biograd Gölü

Bjelasica dağı üzerinde bulunan Biograd Gölü, doğanın tüm renklerini görmek isteyenlere güzelliklerinin tamamını sunmaktadır. Özellikle sonbahar ayında pastel tonların hakim olduğu göl çevresi rüya gibi bir tablo ile karşılaşmanızı sağlayacaktır. Sonbahar ve ilkbahar aylarında ziyaret edilmesi tavsiye edilmektedir olup bunun sebebiyse kışın soğuktan yazınsa sıcaktan dağa çıkmasının oldukça zor olmasıdır.

  • Crno Gölü

Yukarıda bahsettiğimiz Biograd Gölü gibi Crno Gölü de dağ eteklerinde yer almakta olup eğer isterseniz yazın bile dağ üzerindeki karları görmeniz mümkün olacaktır. Doğaseverler her iki bölgede de mükemmel manzaraları ölümsüzleştirip ruhlarını dinlendirmektedirler.

  • Sveti Stefan Adası

Karadağ dendiği zaman belki de en ünlü ve turistik bölge olarak akıllara gelen Sveti Stefan Adası, görüntüsüyle bu ünü oldukça hak eden bir bölgedir. Dünya üzerinde en göz alıcı bölgeler listesinde yer almış olan bu ada listenizde mutlaka üst sıralarda yer alması gereken bölgelerdendir. 

  • Mogren Plajı

Karadağ’ın Budva şehrinde yer alan plaj şehrin size sunacağı güzelliklerden yalnızca bir tanesidir. Mogren Plajı’nı bu kadar kusursuz kılan en önemli noktası ise şehrin içinde yer almasına rağmen oldukça sessiz ve ıssız bir atmosfere sahip olmasıdır. Plaj iki bölümden oluşurken plaj mavi bayrağa da sahip olmaktadır. Yazın Karadağ tatilinde denize girmek isteyenler için Mogren Plajı, denizi ve kumuyla mükemmel bir dinlenme noktası olarak karşınıza çıkacaktır. Budva turları için bu adresten bilgi alabilirsiniz: https://www.sehrikeyif.com/budva-turu

  • Cetinje

Karadağ tatiliniz içerisinde doğal güzellikleri gördüğünüz kadar kültürel yapıya yakından bakmak isterseniz Cetinje şehri sizlere tarihin sayfalarını sonuna kadar açacaktır. Şehir içerisinde tarihin belli dönemlerinden kalma birçok eser sergilenirken eğer isterseniz dini kilise ve belli ücret karşılığında geri kalan tüm müzeleri de gezebileceksiniz. 

  • Ostrog Manastırı

Sümela Manastırını andıran bu yapı merkez sayılan bir noktada yer almaktadır. Budva veya Kotor şehirlerinden 3 saatte ulaşılabilen manastır dağın tepesinde bulunmakta ve bu sebeple çıkılması biraz zaman almaktadır. Bu yüzden manastıra yavaş yavaş tüm doğal güzellikleri inceleyerek çıkmanız mümkün olacaktır. 

  • Kotor Kalesi

Az önce bahsettiğimiz Budva şehri gibi Karadağ gezisi sırasında Kotor’u da mutlaka gezip görmelisiniz. Şehir içerisinde yer alan Kotor Kalesi ise meşakkatli çıkış yolunun sonucunda size asla unutamayacağınız bir manzara sunacaktır. Göreceğiniz şehrin silüeti aklınıza kazınırken Kotor’da daha birçok tarihi yapı sizleri karşılayacak ve bölgeye hayran olmanızı sağlayacaktır.
 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: