İstanbul’dan Günübirlik Gezebileceğiniz Yer Listesi

İstanbul tarihler boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini orijinal şekilde bünyesinde korumayı başarmıştır.

Yılın her dönemi her coğrafyadan turist ve ziyaretçi akınına uğrayan şehirde isterseniz tarihi güzelliklere sahip olan müze ve camileri gezebilir, isterseniz de farklı dinlere ev sahipliği yaptığı için kiliselerin farklı yapısını inceleyebilirsiniz. Süleymaniye’de mistik kokuyu içinize çekip manzarayı izlerken akabinde en güzel yemeklerinde tadına bakabilirsiniz. Bunun yanı sıra boğazın derin mavisinde en güzel fotoğrafların başkahramanı da olabilirsiniz. Tarihi yapıları ile birlikte bu kadar anlam dolu olan şehirde vakit geçirdikten sonra çevresini keşfetmek istediğinizde de bambaşka bir atmosferle karşılaşacaksınız. Sizler için derlediğimiz listede İstanbul’dan günübirlik uzaklaşacak olup yemyeşil doğanın yâda denizin doyasıya tadına varacaksınız!

  • Maşukiye/İstanbul

İstanbul’a oldukça yakın olan Maşukiye özellikle hafta sonu gidilebilecek mükemmel noktalardan biridir. İzmit ile Sapanca arasında kalan bölge tam anlamıyla Alabalık cenneti! Yemyeşil ağaçların gölgesinde ister sabah kahvaltıya gidebilir isterseniz de akşamüstü şık bir hafta sonu yemeği gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz şelale yakınlarında bulunan restoranları da tercih edebilirsiniz. 

  • Memduhiye Köyü/Poyrazlar Gölü/Acarlar Longozu/Karasu

Saydığımız noktalar İstanbul’dan çıktığınızda sizlere bambaşka bir atmosferin kapısını aralayacaktır. Özellikle Acarlar Longozu keşfedilmeyi bekleyen bir coğrafya olurken yeşilliğin karşısında ruhunuzun dinlendiğini hissedeceksiniz. Sakarya sınırları içerisinde bulunan bu bölgelere özel aracınız ile ulaşmak oldukça kolay olacaktır. Ulaştığınızda ise doğal güzelliğin eşsiz manzarasından kendinizi alamayacaksınız.

  • Kırkpınar/Sapanca Gölü

Sapanca Gölü kıyısında bulunan Kırkpınar sizleri birçok restoran ve kafe ile karşılayacaktır. Yeşilin bol oksijenle harmanlandığı bölgede dostlarınız veya ailenizle keyifli bir hafta sonu geçirebilir yâda günlük rutinden sıkıldığınızda kendinizi buraya atabilirsiniz. Göl keyfi yapmak için muazzam bir nokta olan Kırkpınar’da sazlıklar arasında yürüyüş yapabilir veya leziz köy kahvaltıları edebilirsiniz.

  • Erikli Yaylası/Çifte Şelale/Dipsiz Göl

Adını duyduğunuzda uzak gibi gelebilir ancak Eski Hisar veya Pendik’ten hareket eden Yalova feribotları ile başlıkta belirttiğimiz 3 doğa harikasına ulaşmanız mümkün olacaktır. Birbiriyle iç içe bulunan bu 3 muazzam bölgede çayınızı yada kahvenizi doğanın size sunduklarına karşı içebilir ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

  • Abant Gölü Ve Tabiat Parkı

Herkesin bildiği ve oldukça rağbet gören Abant Gölü’ne gittiğinizde her mevsim kartpostal gibi bir manzarayla karşılaşacaksınız. Göl kenarı ve gül ormanlarıyla kaplı bölgede ağaçların suya yansıması mükemmel kareler yakalamanızı sağlayacaktır. Kalabalıktan uzak aileniz veya sevdiğinizle keyifli bir zaman dilimini paylaşmak istiyorsanız doğru adres olan Abant Gölü çevresinde pek çok restoran ve konaklama imkanı da bulabileceksiniz. Gözünüzü yeşile ruhunuzu doğanın seslerine emanet ederek mükemmel bir tatil yada günübirlik gezi gerçekleştirmek oldukça kolay olacaktır.

  • Tekirdağ/Şarköy/Uçmakdere/ Mürefte

Tekirdağ İstanbul arası bir hayli yakın olduğu için saydığımız bölgelere günübirlik ulaşmanız oldukça kolay olacaktır. Tekirdağ köftesinin tadına baktıktan sonra doğa ile iç içe birkaç saat geçirmek istiyorsanız burada oldukça mutlu olacaksınız demektir. Fiyat olarak da bütçenizi zorlamayan Uçmak Dere doğanın tüm güzelliklerini sizlere sunacaktır.

  • Natürköy/Sapanca

Sapanca dendiği zaman aklınıza gelen doğa ile iç içe ağaçlar ve yeşilin huzurunu yaşarken yanına birde eşsiz kahvaltı menülerini ekleyebilirsiniz. Oksijeni bol bir ortamda gürül gürül akan şelalenin eteklerinde kahvaltı ederken oldukça keyifli zamanlar yaşayacaksınız.

  • Yuvacık Barajı/Karaaslan Kamping

Yuvacık tepelerindeki baraj gölünün üzerindeki şelaleye ulaştığınızda önünüze muazzam bir manzara ve restoranlar bölgesi çıkacaktır. Burada ister kamp yapabilir isterseniz de ailenizle keyifli piknikler düzenleyebilirsiniz.
 


Etiketler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar: